Grega Krajnc
7. aprila 2021

Grega Krajnc v dirkaški pokoj, BATTovi gradbeni projekti, v Avčah legalno, Stone Lust 7 odpovedan, Festival Kolesarsko mesto, anketa o poškodbah, SportR zaposli serviserja, nova trgovina v Kr. Gori, XC Capoliveri in odpoved XC Vodice.

Gregor Krajnc se poslavlja

Po desetih letih v dresu Calcita, treh naslovih državnega prvaka in vrsti nastopov v reprezentančnem dresu se od dirkanja v krosu poslavlja Grega Krajnc. “Če bi se še enkrat odločal, bi izbral enako pot, skupaj z vami mi je v tem času uspelo napisati neverjetno zgodbo na katero sem zelo ponosen,” je napisal na svojem Facebook profilu.

Grega, kot ti je napisal coach Keda – ne pozabi iti kdaj malo podivjat na kolesu!

Fotografija s svetovnega pokala Albstadt 2015, foto Grega Stopar.

BATTovi projekti

Pomladnih gradbenih projektov je toliko, da jim ne utegnemo slediti. BATT Crew je pomagal pri izgradnji nove proge na Golovec trails, tik pred snegom so strojno uredili Divjino, zdaj pa se podajajo na gradbišče novega pumptracka v Apačah. Načrt slednjega.

V Avčah legalizirajo

Po trasi nekdanje proge za spust v Avčah se še kako veselo spuščajo, zdaj si ŠKTD Avče z občino želi progo legalizirati. Članek na primorske.si je na voljo le naročnikom.

Stone Lust 7 odpadel

Stone Lusta, nepodprte makadamkarske preizkušnje po Krasu s štartom in ciljem na Trstelju, ki bi morala potekati minuli ponedeljek, zaradi trenutnih ukrepov ni bilo. “Z osmo izvedbo poskusimo decembra,” sporoča prireditelj Primož Gulin. FB dogodek.

Festival Kolesarsko mesto v Mariboru

Naslednji teden bo v Mariboru potekal kolesarski festival – a druženje bo le virtualno, kolesarjenje pa tudi resnično. Pri Mariborski kolesarski mreži so pripravili bogat spored. Stran festivala.

Anketa o poškodbah

Klemen Pačnik pripravlja raziskovalno magistrsko Poškodbe gorskih kolesarjev na urejenih in neurejenih gorsko kolesarskih poteh in bi mu strašno prišli prav tvoji odgovori. Anketa je tukaj. Manjkrat ko si se doslej poškodoval-a, krajša bo :D.

SportR išče mehanika

Trgovina SportR v Ljubljani zaposli samostojnega serviserja koles z izkušnjami. Prijava na www.sportr.si/zaposlitev.

Nova trgovina v Kranjski Gori

Dolenjski JB center odpira novo trgovino v Kranjski Gori. V svojo ekipo vabijo prodajalca – serviserja koles. Prijavi se na email.

Internazionali Capoliveri

Še ena mednarodna, ki brez slovenske udeležbe ne gre kot samostojna novička, čeprav je bila dirka na ravni svetovnega pokala. Dirko italijanskega mednarodnega pokala na Elbi sta dobila Brazilec Henrique Avancini, ki je ugnal Nina Schurterja in Maxima Marotta, in Američanka Kate Courtney. Izčrpno poroča pianetamountainbike.it.

XC Vodice odpovedan

Mednarodne dirke v krosu MTB Croatia Open (UCI C2), ki bi morala biti 18. aprila v Vodicah, ne bo, saj prireditelji zaradi epidemioloških razmer niso dobili dovoljenja za izvedbo. www.orlovkrug.hr

Ta konec tedna bi morala potekati kros in maraton v Premanturi in na Kamenjaku, to prireditev so odpovedali že pred časom.

Sledite nam