SP BMX, Jaka Remec
12. novembra 2022

V izredno izenačenem polfinalu letošnjega svetovnega prvenstva v urbanih športih je v disciplini BMX park Jaka Remec končal na 21. mestu.

Peti najmlajši udeleženec letošnjega svetovnega prvenstva BMXa prostega sloga v disciplini park je s solidnima kvalifikacijskima nastopoma, a nekoliko ponesrečeno drugo vožnjo v polfinalu zaključil z nastopi na največjem tekmovanju letos. Jaka Remec je s sedemnajstimi leti starosti nastopil v kategoriji profesionalcev in kljub svoji mladosti konkuiral največjim imenom BMXa – Danielu Dhersu, Loganu Martinu, Brandonu Lupusu, Marinu Rantešu, Rimuju Nakamuri, Justinu Dowellu …

Štela je najboljša vožnja

Tekmovalci so imeli na voljo dve vožnji, za uvrstitev pa je štela najboljša. Jaka Remec je s startno številko 3 v prvi vožnji dosegel 74 točk, kar je bilo takrat dovolj za 19. mesto, saj je nekaj tekmovalcev naredilo po več napak hkrati. V drugi vožnji so nekateri prikazali boljše vožnje, Jaki pa to ni uspelo, saj je drugo vožnjo zaključil z rezultatom 57 točk. Tako je na koncu končal na 21. mestu, kar je še vedno vrhunski rezultat!

Jaka na kratko po polfinalu:

“Evo, jaz sem končal z nastopi. Prvi ‘run’ je bil dober, drugi ne tako zelo. Jutranji trening sem imel z najboljšimi tekmovalci, Martinom in podobnimi, in tam mi je bilo najtežje, saj nisem mogel preizkusiti vseh elementov. Recimo, da sem zadovoljen, in to je to. Gremo dalje.”

Vožnjo z največ točkami v polfinalu je prikazal trenutno prvi na lestvici Mednarodne kolesarske zveze UCI Avstralec Logan Martin. V prvi izmed dveh voženj je prejel 90 točk in pol. Drugi je bil Argentinec Jose Torres Gil (90,24 točk) in tretji Venezuelec Daniel Dhers (89,84 točk). Za uvrstitev v finale bi moral Jaka v eni izmed svojih voženj osvojiti 86,3 točke, kar je kot zadnjemu finalistu uspelo Kostaričanu Kennethu Tenciu.

Finale 12 najboljših bo na sporedu jutri. Vse ostale informacije na uci.org.

Jaka Remec na Instagramu: @jakaremec

Fotografije Bart de Jong

Preberi še

SP v urbanih športih Abu Dhabi: Jaka Remec uspešno čez kvalifikacijsko sito

Sledite nam