12. junija 2014

Razložen tekmovalni sistem dirt bitke Red Bull Wild Ride, ki v soboto 21. junija v parku Divjina v Križah.

Še dober teden dni je do letošnjega največjega tekmovanja gorskih in BMX kolesarjev v skokih oziroma disciplini “dirt” pri nas. Red Bull Wild Ride se v soboto 21. junija vrača v park Divjina v Križah pri Tržiču.

Zadnji čas, da podrobneje predstavimo edinstveni tekmovalni sistem, ki si ga je za lansko prvo izvedbo izmislil avstrijsko-bosanski BMX veteran Senad Grošić in letos ostaja nespremenjen.

Osnovna zamisel je druženje. Druženje kolesarjev na obeh vrstah koles, manjših BMX kolesih z 20-palčnimi obročniki in večjih gorskih s 26-palčnimi. In tudi druženje ljubiteljskih kolesarjev, mladih in starejših, ki se na skakalnicah zabavajo v prostem času, po šoli ali službi, s tistimi, ki so v tem športu že kaj dosegli, dobili pokrovitelje, posneli filmčke, potovali … Prvim lahko rečemo tudi amaterji, drugim pa profesionalci, čeprav si s športom ne prislužijo nujno (celega) kruha.

Vsi se bodo z Divjino lahko spoznavali že v petek 20. junija od 14. do 22. ure, na dan prireditve pa bo park za trening odprt od 11. ure do 12.30, ko sledi sestanek za udeležence. Do takrat so za amaterje možne tudi prijave, na kraju samem, brez posebne kolobocije.

Med 13. in 16. uro bodo amaterji na skakalnicah skušali pokazati vse, kar znajo, saj bodo sodniki izbrali le peterico na BMX in peterico na gorskih kolesih, skupaj torej deseterico, ki bo napredovala v finale.

Vesela deseterica bo izžrebala svoje ekipne kolege iz deseterice povabljenih profesionalcev, med katerimi je prav tako peterica na malih in peterica na velikih kolesih. Seznam povabljenih iz Slovenije in tujine objavimo naslednji teden. Tako dobimo pet BMX in pet gorskokolesarskih dvojic.

Pari na treningu med 17. in 18. uro uskladijo svoje nastope, s katerimi bodo v finalu med 18. uro in 19.30 skušali narediti čim boljši vtis na sodnike. Naj bodo to triki na vzporednih linijah skakalnic, vožnja drug za drugim, križanje ali kakšna druga “koreografija”. Gre za skupni vtis, zahtevnost, usklajenost, domiselnost, kemijo …

Sodniki bodo izbrali najboljšo dvojico finala, poleg tega pa še najboljšega BMX kolesarja, najboljšega MTB kolesarja ter najboljšega novinca. Po finalu sledi še ena atrakcija za gledalce: tekma za najboljši trik.

O prireditvi na redbull.si
Dogodek na facebooku

Obišči še:
Red Bull Wild Ride: Video napoved, spored in bendi!
Red Bull Wild Ride se vrača, letos že 21. junija

Na uvodni fotografiji “koreografija” lanskih zmagovalcev, Čeh Tomaš Zejda in Blejec Luka Borse na zadnjem skoku Divjine, foto Nejc Puš.

Sledite nam