27. maja 2015

V soboto na Krvavcu prvi Bam.Bi RTC Krvavec enduro s skupinskim štartom, 10 km in 1300 v.m., od tega približno dve tretjini po novi progi v dolino.

Proga Rock’n’Flow na Krvavcu, ki smo jo nedavno napovedovali kot morda največjo novost za prijatelje težnosti v sezoni 2015, ima več premier. Recimo, da je bila generalka tekmovanje Sneg’n’blat v okviru festivala Label Outside is free prvih aprilskih dneh, predpremiera preizkus prejšnji konec tedna (zaradi razmočenosti namesto v soboto v nedeljo), premiera na velikem odru pa bo nedvomno to soboto z dirko serije SloEnduro 4Fun, prvim Bam.Bi RTC Krvavec endurom.

Od 8. ure zjutraj bo čas za trening na progi. Kvalifikacije bodo potekale na spodnjem delu proge, začnejo se ob 12. uri. Nato se dirka seli na smučišče, kjer bodo na vstopu v progo Rock’n’Flow, lučaj od zgornje postaje kabinske žičnice, najprej razglasili rezultate kvalifikacij, nato pa še uradno odprli progo.

Ob 15. uri se začnejo tekmovalci od hotela Krvavec vzpenjati proti vrhu Krvavca, kjer bo ob 16. uri skupinski štart dirke. 10 km in 1300 “višincev” dirke, to bo res nekaj posebnega. Pred vstopom v Rock’n’Flow o priložnosti za prehitevanje dovolj, do tam bo za udeleženci že približno tretjina višinske razlike.

Celoten Rock’n’Flow si oglej spodaj v videu.

Več o 1. Bamb.Bi RTC Krvavec enduru v dogodku na Facebooku in na SloEnduro.com

UTT na obisku

Minuli ponedeljek so Rock’n’Flow obiskali člani ekipe Unior Tools Team. Po progi so se na enduro kolesih spustili Žiga Pandur, Jure Žabjek in trener Miha Jakopič.

“Že ime proge pove vse,” pravi Žiga. “Na začetku je malo kamnita, malo tehnična, spodaj pa je res pesem. Ovinki letijo, flow je res dober. Za enduro kolesa je res kar pravljica.”

Preberi še:
Krvavec odpira Rock’n’flow

Na uvodni fotografiji Jure in Žiga izginjata v Rock’n’Flow, iz videa ekipe UTT

Video SloEndura s celotne proge Rock’n’Flow, doslej najboljši prikaz proge, kamero nosita Jaka in Černi

Sledite nam