4endurance sis 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
10. februarja 2019

Korošec brez prave konkurence na snežnem paralelnem slalomu Petzen Bike Trophy, tretji dirki avstrijske serije Reverse Components schneefraesn.

V soboto je bila pod Peco četrta snežna dirka Petzen Bike Trophy, tretja dirka letošnje avstrijske serije Reverse Components schneefraesn. Po lanskem reševanju razmer z veleslalomom tokrat tretjič kot paralelni slalom.

Med 67 moškimi je zmagal Slovenec – Vid Peršak (Orbea Enduro Team) je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, se nato suvereno prebil iz šestnajstine finala do polfinala, tam premagal Cristopha Saxa in se nato v velikem finalu srečal z Mariom Schneeweissom. Tudi v tem dvoboju je Vid prepričljivo dobil obe vožnji in slavil svojo drugo zmago na tem tekmovanju – dobil je namreč prvo izvedbo leta 2016.


Vid (levo) na progo v eni od zgodnjih voženj

Mali finale za tretje mesto je bil najbolj razburljiva dirka dneva. V povratni vožnji sta bila Sax in Matthias Richter izenačena vse do zadnje bande, kjer pa je Sax padel in tretje mesto je šlo Richterju.

Iz preostale slovenske peterice sta se Primož Doler (10. iz kvalifikacij) in Uroš Polanec prebila do osmine finala. Polanca je izločil prav Peršak. Med 32 finalisti je nastopil še Miloš Slatinšek, ki je izpadel v prvem krogu, šestnajstini finala.


Dekleti s štarta

Dekleta so bila tri, najhitrejša je bila Lisa Janesch.

“Prizorišče smo prestavili na progo, ki je gostila lansko dirko svetovne serije v enduru, torej zadnjih 300 metrov z iztekom v ciljni tejbl skok,” poroča Jani Hercog iz Black Hole Bike Festivala, ki je gostil dirko. “Proga je bila dobro pripravljena, utrjena in z ne preveč snega. Je dobro razgibana, s štartnim blokom, sedmimi pari band, nekaj rolerji, finalnim tableom, itd … Težko bi rekli ali je bila hitrejša desna ali leva proga.”

Zmagovalec Vid pa: “Glede na zimski tekmovalni predah sem se veselil ponovne izvedbe tekmovanja Petzen Trophy. Predvsem sem bil vesel, da je tekma potekala v izvedbi dveh tekmovalcev naenkrat na dveh enakih progah, prav to na je za nas tekmovalce še dodaten adrenalin. Proga je bila dobro pripravljena in se skozi tekmovanje ni veliko spremenila, tako smo imeli vsi dokaj enakovredne razmere. Veseli me, da sem spet začutil malo tekmovalnega utripa, čeprav že nestrpno čakam poletno izvedbo Black Hole Festivala na isti lokaciji, a brez snega!” 

Vrstni redi

Moški:
1. Vid Peršak
2. Mario Schneweiss
3. Matthias Richter
4. Cristoph Sax

Ženske:
1. Lisa Janesch
2. Alizia Reynolds
3. Lisa Tomantschiger

Vse fotografije Tomo Jeseničnik 

O letošnji seriji
Zimsko driftanje: Reverse Components schneefraesen 2019

Dosedanje izvedbe
Tretja: Dvoboj pod Peco je bil naposled veleslalom
Druga: Paralelno pod Peco, drugič
Prva: Kralj Vid in drugi na snegu pod Peco

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam