4. aprila 2017

Si za avanturo? Tri razdalje, tri težavnostne stopnje. Za vsakogar nekaj. 23. aprila v Ajdovščini.

Druga izvedba maratona v sklopu festivala 360° Vipavska dolina, s tremi različnimi trasami, bo na sporedu 23. aprila. Središče dogajanja v organizaciji Športnega društva Tura bo pred Hišo mladih v Ajdovščini.

Kategorije bodo tri. Tako moške, kot ženske. In sicer do 35 let, od 36 do 50 let in nad 51 let.

MTB maraton 30

Štart ob 8:45. Dolžina 35 kilometrov. 580 višinskih metrov vzponov. Primerna za družine z otroki, starejšimi od 14 let. Po stranskih poteh in skritih kotičkih Vipavske doline. Ne preveč zahtevni vzponi in spusti. Lepi kolovozi in pristen stik z naravo in domačini. Mimo izvira Hublja po Rimski poti do Plazu nad Budanjami.

Nato spust mimo vasi Budanje, med vinogradi okoli vasi Duplje, Vrhpolje, in Zemona v center Vipave. Nato proti vinorodnim južnim brajdam Zgornje Vipavske in se mimo Slapa vrne na izhodišče v Ajdovščini. Na progi bo ena okrepčevalnica. Tekmovalcem bodo na voljo voda, energetski napitki in lahka hrana. Na cilju še pijača in topli obrok. Na progi bo 5 kontrolnih točk.

Prijava na MTB maraton 30

MTB maraton 50

Štart ob 8:30. Dolžina 50 kilometrov. 1448 višinskih metrov vzponov. Razgibana pot, ki obkroži Zgornjo Vipavsko dolino. Pot na obronkih doline, čez vinorodne griče in po ravnicah doline. Ravno prava za kolesarje, ki si želijo zahtevnejšega izziva. Do centra Vipave vodi pot enako kot pri krajši različici. Nato sledi kratek vzpon na Gradišče in spust mimo cerkve sv. Nikolaja do Podnanosa.

Sledi razgibana pot po južnih obronkih doline. Najprej hrib Sv. Socerba, do razgledne vzpetine vasi Erzelj. Proga se s Planine spusti nazaj v dolino, prečka Vipavo in se vrne v Ajdovščino. Na progi bosta dve okrepčevalnici in sedem kontrolnih točk.

Prijava na MTB maraton 50 

MTB maraton 80

Kraljevski krog nad Vipavsko dolino. S štartom ob 8:00. Dolžina je 84 kilometrov z 2900 višinskih metrov vzponov. Do centra Vipave po enaki poti in tudi pot do Podnanosa je enaka krajši trasi.

Sledi razgibana pot po južnih obronkih Vipavske doline. Na hrib sv. Socerba, do razgledne vzpetine vasi Erzelj, sv. Petra in sv. Martina. Iz Črnič se proga vzpenja čez pobočje Čavna, mimo vasi Vrtovin, Kamnje, Stomać, čez Slano Blato, proti Predmeji na Gori. Nato sledi krog skozi Trnovski gozd in nato spust proti cilju v Ajdovščini. Štiri okrepčevalnice in dve servisni coni ter devet kontrolnih točk.

Prijava na MTB maraton 80

Višinske profile tras in kontrolne točke si lahko ogledaš tukaj

Program prireditve

Ostale informacije najdeš na mtbvv.360vv.si 

Naslovna fotografija organizator

Preberi še:
V Vipavski dolini že prvič uspešno

Sledite nam