Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
17. aprila 2017

Anja in Maja, oziroma ženski dvojec gre na prvo skupno etapno gorskokolesarsko dirko! In kdo sta dekleti?

mtb.si smo sami dedci. Bobi skrbi za kros in maraton, pa še za kakšno malenkost. Mah ima svoje četrtke in velja za zelo dobro dušo. Andrej se trudi na vseh ravneh, zadnje čase okoli uspešnice imenovane mtb.si LIVE. Uroš. Ja, on pa napiše največ tekstov in kolesarstvo okuša samo še izza ekrana svojega prenosnika.

Letos premierno na 4 Islands pošiljamo dve ekipi. Prva je že utečenaMatej in Tomaž. Reporter Mah mora biti, brez njega enostavno ne gre. In druga?

Ta je čisto ženska in razen tega, da sta dekleti strastni gorski kolesarki in veliki mtb.si oboževalki, z zgoraj naštetimi mtb.si modeli nimata nič skupnega. Sta bili pa dolgo časa naša najbolj varovana skrivnost.

Sta fajne dekle in vemo, da se bosta po kvarnerskih otokih dobro znašli.

Naj se dami predstavita sami:


Maja Zavrl

Trenutno sem v prvi vrsti mama 5-letniku. Z vsem srcem in dušo. Aktivna mama, da se razume. Najrajši v gozdu, večinoma je postavljen v hrib. Mlad je treba začeti.
Sem tudi podjetnica. Ker je moj poklic modna oblikovalka, je logična posledica lastna blagovna znamka 20 Prstov, pod katero ustvarjam.
Moj atelje stoji na zelo zanimivi lokaciji – sredi kolesarske trgovine Pohorc

Seveda sem zelo vpeta v dogajanje …
In ker to še ni dovolj, sem aktivna članica Društva oblikovalcev POP. V centru Slovenj Gradca imamo lastno dizajnersko trgovino Pop-Up.

In kje najdem čas za bajk? Če je želja, se vse da. Res pa je, da brez podpore družine nič od tega ne bi bilo mogoče.
Aktivno dirkam in vozim po stezicah bolj ali manj 11 let. Prej tega nisem poznala, sem pa poganjala pedala raznoraznih urbanih biciklov, vedno rada čim hitreje.

Gozdne dogodivščine sem začela z MTB orientacijo, vozila vzpone … In ko sem prvič okusila čar maratona (Labinjonski 2006), sem vedela, da je to to! In od takrat rada odvozim, kar mi je dosegljivo. Na maratonih uživam, želja po zmagi nikoli ni na prvem mestu. Važno je, da dam vse od sebe in v tem uživam.

Včasih odvozim tudi kakšno cestno dirko, ampak vedno se vrnem na MTB. Ni lepšega občutka kot gladka, zavita singla, vonj in tišina gozda, dobra družba in veliko smeha.
Želim si, da bi več žensk ugotovilo, da MTB ni moška domena… pridite, zabavno je!

{loadposition inside}

Anja Plešnik
Moj prvi šport je bila odbojka. Iz leta v leto pa mi je bilo težje trenirati v telovadnici in v soboto prepotovati celo Slovenijo, da smo odigrale eno tekmo. Po desetih letih odbojke in po vpisu na Fakulteto za šport, je bil čas za spremembo. Iz dvoran sem se preselila v naravo in odprl se mi je svet. Začela sem se ukvarjati s tekom, kolesarjenjem, veslanjem, plezanjem, alpinizmom, turnim smučanjem, tekom na smučeh,… Prelevila sem se v outdoor športnico.

Kasneje sem te športe združila in začela tekmovati na adventure race tekmovanjih po Sloveniji in Hrvaški, nekajkrat nastopila tudi na triatlonu jeklenih, na raznih treking ligah, duatlonih in še bi lahko naštevala.

Danes pa zagotovo trdim, da je moj šport številka 1, ko ni snega, gorsko kolesarjenje. Ko pa zapade sneg, pride na prvo mesto turna smuka. Ni ga čez zaslužen pršič, razglede za prste polizat, na novo odkriti kakšno sexi singlco, premagati samega sebe in vse to početi in doživeti v tapravi družbi in kulisi. Je nekaj, za kar se splača živeti.

Letos se je vse to športanje obrestovalo, postala sem ambasadorka Rocky Mountain Underground smuči, del ekipe mtb.si in ambasadorka za Uvex Slovenia.

Želja po dirki 4islands je bila že od prve izvedbe, a nekako se ni poklopilo. Lani sva se z Majo srečali na dirki v Rabcu in sva začeli sanjati o dirki po otokih. Da greva, sva sklenili na dirki Black Hole maraton, kjer sva skupaj stali na stopničkah. Kot ženske se seveda ne bi spravile, če naju ne bi dreznil Andrej Dekleva in naju povabil, da dirkava v ekipi mtb.si.

Anji in Maji lahko na instagramu in facebooku slediš preko značke #babesmtbsi

Če si Strava mojster, Majine avanture najdeš tu, Anjine pa tu.

Fotografije deklet so iz osebnih arhivov, razen Majine ob kolesu – foto Nace Zavrl

Preberi še:
Mitas 4 Islands: Štartna lista

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam