Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
30. novembra 2019

Španski as Tomi Misser, nekdanji odličen spustaš, letos pa kar dvakratni veteranski svetovni prvak, se je pospel na najvišjo afriško goro.
Tomi Misser, nekdanji mladinski evropski prvak v spustu, zmagovalec prve etapne dirke po snegu Snow Epic, zmagovalec letošnje etapne dirke Mitas 4 Islands v veteranski kategoriji, je letos pri svojih še ne dopolnjenih petinštiridesetih letih postal dvakratni veteranski svetovni prvak, tako v spustu kot v krosu. 30. septembra je dopolnil 45 let in postregel s še enim izpolnjenim ciljem – s kolesom na hrbtu se je povzpel na najvišjo goro v Afriki in se spustil v dolino.

Kilimandžaro, s svojimi 5895 metri najvišja gora v Afriki, ki leži v severovzhodni Tanzanji, ima najvišjo točko imenovano Uhru Peak, ki je čisto na robu kraterja ognjenika Kibo.

Tam se je začel Misserjev spust v dolino. Letos je Tomi Misser dosegel tri popolnma nasprotne si mejnike in vse opravil z odliko.

Najprej je izpolnil svoje življenjske sanje in januarja nastopil na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu, nato je šel v Kanado z enim samim namenom – osvojiti naslova svetvonega prvaka v spustu in krosu. Tam je bila le ena želja – dvojno ali nič. Zadnji izziv je predstavljal bolj psihično kot fizično pripravo in Misserjeva ekipa je odpravo poimenovala Na vse ali nič.

In Tomiju je uspelo vse! Krajši pogovor s špansko legendo si lahko prebereš na orbea.com.

Vsem, ki jim je izvirni jezik španska vas, priporočamo izbiro samodejnega prevoda v angleški jezik (podnapisi, izberi v Settings). Ali pa v slovenskega, če se želite še smejati.

Preberi / oglej si še
Na vse ali nič
Mitas 4 Islands z ekipo Orbea Factory
Snow Epic: Vse, razen obilice snega
Snow Epic: Zadnji dan tudi ‘snow’

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam