30. novembra 2019

Španski as Tomi Misser, nekdanji odličen spustaš, letos pa kar dvakratni veteranski svetovni prvak, se je pospel na najvišjo afriško goro.
Tomi Misser, nekdanji mladinski evropski prvak v spustu, zmagovalec prve etapne dirke po snegu Snow Epic, zmagovalec letošnje etapne dirke Mitas 4 Islands v veteranski kategoriji, je letos pri svojih še ne dopolnjenih petinštiridesetih letih postal dvakratni veteranski svetovni prvak, tako v spustu kot v krosu. 30. septembra je dopolnil 45 let in postregel s še enim izpolnjenim ciljem – s kolesom na hrbtu se je povzpel na najvišjo goro v Afriki in se spustil v dolino.

Kilimandžaro, s svojimi 5895 metri najvišja gora v Afriki, ki leži v severovzhodni Tanzanji, ima najvišjo točko imenovano Uhru Peak, ki je čisto na robu kraterja ognjenika Kibo.

Tam se je začel Misserjev spust v dolino. Letos je Tomi Misser dosegel tri popolnma nasprotne si mejnike in vse opravil z odliko.

Najprej je izpolnil svoje življenjske sanje in januarja nastopil na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu, nato je šel v Kanado z enim samim namenom – osvojiti naslova svetvonega prvaka v spustu in krosu. Tam je bila le ena želja – dvojno ali nič. Zadnji izziv je predstavljal bolj psihično kot fizično pripravo in Misserjeva ekipa je odpravo poimenovala Na vse ali nič.

In Tomiju je uspelo vse! Krajši pogovor s špansko legendo si lahko prebereš na orbea.com.

Vsem, ki jim je izvirni jezik španska vas, priporočamo izbiro samodejnega prevoda v angleški jezik (podnapisi, izberi v Settings). Ali pa v slovenskega, če se želite še smejati.

Preberi / oglej si še
Na vse ali nič
Mitas 4 Islands z ekipo Orbea Factory
Snow Epic: Vse, razen obilice snega
Snow Epic: Zadnji dan tudi ‘snow’

Sledite nam