Mednarodne dirkaške
4. junija 2024

Družba Slovencev v Srbiji, Klemenčič v Belgiji, dirt mladca v Švici, XCM na Braču, Trans Madeira, Hill sodeluje z drugo znamko koles, Hoffmann morda brez Leoganga, Ronan v družini Red Bull, Jolanda morda brez OI in POV zmagovalne vožnje na Hardlinu.

Kar nekaj dirkanja, par dobrih rezultatov in na žalost tudi nekaj poškodb. Med drugim jo je skupil tudi naš as v krosu na izpadanje.

Naši domači na tujem:

Svetovni pokal eliminator

V Belgiji se je ta vikend nadaljeval svetovni pokal v krosu na izpadanje. Tja je odpotoval tudi naš “eliminator” specialist Jakob Klemenčič, ki pa dirke na žalost ni končal, saj je grdo padel. Klemenčič pravi, da bo kmalu zopet nared!

Swiss Dirt King

V Steffisburgu so v švicarski dirt seriji nastopili tudi slovenski dirtarji. Pan Pišljar in Naj Janežič sta se v mladinski konkurenci odrezala odlično in v finalu zasedla 3. in 4. mesto. Vrstni redi na liveheats.com.

Naj v elementu

Panova vožnja

Juliška DH

Pokal Srbije v spustu tudi z nekaj slovenskimi tekmovalci. Na Juliška DH 2024 v organizaciji BK Freedom Novi Sad je z najhitrejšim časom postregel Kristjan Vreček. Drugi je bil Gal Jevšenak, oba sta nastopila v kategoriji elite. Med masterji sta tekmovala Gašper Kodrič in Darko Radulović, ki sta se uvrstila na absolutno 14. oziroma 36. mesto.

Uvati Vitar

Na Braču se je odvila tradicionalna kolesarska preizkušnja. Na najdaljši trasi je med sprint za zmago v absolutni moški konkurenci dobil Marko Fržop (moški masters) pred Gregorjem Sikoškom (moški). Vrstni redi na my.raceresult.com, vse o prireditvi na uvati-vitar.hr.

“Javija” se barba Siko

Čez Madeiro

Tole bi še raje brali v reportaži ter gledali fotografije in videe, zaenkrat pa le vrstni redi. Šesterica Slovencev (TCS) in dva Hrvata na poletni izvedbi petdnevne enduro preizkušnje Trans Madeira. Takole so se odrezali

Še nekaj pristnih mednarodnih:

Sam Hill

Legendarni Avstralec je naznanil, da je začel sodelovati z znamko koles Foes! Kaj dobrega se bo izcimilo iz sodelovanja z Brentom Foesom, izvemo še nekaj mesecev.

Jolanda Neff

Po hudih težavah z dihanjem na zadnji dirki svetovnega pokala v olimpijskem krosu, ko je Neff za zmagovalko zaostala krog, je Švicarka spregovorila za domačo RTV in povedala, da če se težave z dihanjem, ki jo pestijo že dlje časa, v roku treh tednov ne uredijo, ne bo odšla branit olimpijskega zlata temveč bo mesto v reprezentanci prepustila drugi kolesarki. Švicarska kolesarska zveza je že sporočila seznam potnikov na OI v Parizu. To so Nino Schurter, Mathias Flückiger, Alessandra Keller in Jolanda Neff.

Nina Hoffmann

Članica ekipe Santa Cruz Syndicate je sporočila, da si je poškodovala komolec in morda ne bo nastopila na prihajajoči tretji dirki svetovnega pokala v Leogangu.

Ronan Dunne, prvič

Zmagovalec obeh preizkušenj letošnjega Red Bull Hardline je bil pred dirko v Walesu deležen prav posebnega darila. Postal je namreč del družine Red Bull in tako bo od sedaj naprej na čeladi nosil poslikavo z rdečima bikoma.

Ronan Dunne, drugič

Takole je bila videti nedeljska perfekcija skozi oči zmagovalca valižanskega Hardlina.

Svetovni pokal eliminator Leuven

Končana je še ena dirka svetovnega pokala v eliminatorju. Tokrat, žal, brez Jakoba Klemenčiča med najboljšimi. Zmagi sta slavila Avstrijec Theo Hauser in Italijanka Gaia Tormena. Celotno poročilo in vrstni redi na citymountainbike.com.

Naslovna fotografija Nathan Hughes / Red Bull Content Pool

Preberi še

Mednarodne dirkaške

Sledite nam