7. januarja 2020

32-minutni film o smučarsko-kolesarski avanturi od Nemčije do Nice, pred dnevi nagrajen v Bovcu, tu na ogled v celoti.

Na bovškem festivalu filmov o športih in podvigih v naravi ter o naravi sami (Bovec Outdoor Film Festival – BOFF), ki so ga v zadnjih dneh lanskega leta izvedli že trinajstič, podeljujejo nagradi občinstva domačemu in tujemu filmu. Med domačimi je šlo tokrat največ glasov slovensko-hrvaški smučarski zgodbi z Islandije z naslovom Skiing The Fire Ring z Ivico Kostelićem v glavni vlogi, med tujimi pa smučarsko-kolesarski avanturi Ice & Palms.

V “Ledu in palmah” se dva nemška smučarja s kolesoma (makadamkarjema) odpravita od doma v Nemčiji vse do Nice na francoski sredozemski obali. Na kolesih med drugim prevažata tudi opremo za turno smučanje in po poti opravita vrsto lepih smučarskih podvigov. Ob vseh smučarskih višincih še 1.800 km in okoli 35.000 višinskih metrov na otovorjenih kolesih.

Kolesarita in smučata Jochen Mesle in Max Kroneck, poleg njiju sta kot avtorja filma navedena še Philipp Becker in Johannes Müller (El Flamingo Films). Snemalec je športnika spremljal le 19 od 42 dni njunega popotovanja, posnetke s preostanka sta zagotovila sama.

Film je osvojil nagrado občinstva že na premiernem prikazovanju na festivalu Filmfest v St. Antonu.

El Flamingo Films
eisundpalmen.de
Instagram @elflamingofilms

BOFF
boff.si

Facebook @visitboff

Sledite nam