4. januarja 2010

Z zamenjavo koledarja na steni se je zamenjal tudi urednik kolesarskih vsebin pri reviji Sokol. To bo po novem Jaka Jaušovec, ki je nasledil Uroša Ložarja.

Z zamenjavo koledarja na steni se je zamenjal tudi urednik kolesarskih vsebin pri reviji Sokol. To bo po novem Jaka Jaušovec, ki je nasledil Uroša Ložarja.

Če bi ne bili arhivski fotografiji, bi sklepali, da je Uroš vesel, da gre, Jaka pa malo skrbi

Če bi ne bili arhivski fotografiji, bi sklepali, da je Uroš vesel, da gre, Jaka pa malo skrbi

33-letni Uroš Ložar, nekdaj mladinski reprezentant v gorskem kolesarstvu, je v septembru 2008 nasledil Grega Stoparja. Ložar je v 16 mesecih uredil kolesarsko vsebino za 15 številk revije Sokol. Čakamo, kjer se bo znova pojavil v kolesarstvu, čeprav ga poleg očetovstva (upajmo) čaka tudi kakšno donosnejše delo, kot je bilo urejanje pri Sokolu.

Novi kolesarski urednik je deset let mlajši Jaka Jaušovec, absolvent mednarodne ekonomije na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Jaka je Korošec iz Črneč blizu Dravograda (se skoraj ne sliši več), bratranec spustaša Matjaža Tavzlja. Kdo ve, morda gre skupaj s predsednikom MTB/BMX odbora Kalčijem za kakšno koroško kolesarsko mafijo, ki prodira v vrh slovenskega kolesarstva …

Šalo na stran, Jaka je svoje kolesarsko življenje v srednji šoli začel na gorskem kolesu, predvsem navzdol ga je vleklo, po deskarski poškodbi rame in ugotovitvi, da je bolj nadarjen za vzdržljivostnega kot gravitacijskega kolesarja, pa se je našel na cestni specialki. Danes je hud cestni rekreativec.

Sodelavec revije Sokol je že tretje leto, začel je kot preizkuševalec koles.

“Po Uroševem odhodu sem se na uredniškem mestu bolj znašel, kot da bi si tega sam želel. Tudi začel sem pri Sokolu bolj slučajno, ko je brat videl, da iščejo testne kolesarje, sam pa sem ravno začel delati v Maxišportu. Nisem še bil zelo domač v poznavanju koles, a takratnemu uredniku Stoparju se je to vseeno zdela dobra referenca,” pravi Jaka.

“Kar se tiče vsebine, se bom trudil nadaljevati tako, kot je to zastavil Uroš. Njegova predanost temu delu mi je bila zelo všeč, vsebino je razširil in pokril vse kolesarstvo. Gorsko kolesarstvo ostaja primarno,” še doda Jaka, ki si je želel prevzem funkcije opraviti čim bolj potiho in brez pritiska, ne pa da zdaj odgovarja na vprašanja na mtb.si …

“Cestar” Jaka ima nekje pod prahom legendarnega gorca* Mavericka, ki je bil nazadnje v uporabi enkrat spomladi lansko leto. Kot urednik bo moral letos večkrat tudi v to “službo”, drugače ga ne bomo jemali dovolj resno!

*uf, če nismo te besede prvič uporabili na mtb.si …

Sledite nam