Freestyle zaposli
Freestyle Giant Wheelbase Ride Loose Riders Oglaševanje na mtb.si
29. januarja 2017

Sneg, dobra družba, zabava in super organizacija v Gorskem kotarju. Zmagi Robertu in Juretu.

Delnice v Gorskem kotarju imajo sneg. Veliko snega! Imajo tudi snežno gorskokolesarsko dirko. Lani je bilo tu snega približno toliko, kot ga imamo v Sloveniji, in v prednosti so bila običajna gorska kolesa. Letos je dobra vila debeluhov poskrbela za pravičnost in pol metra snega je najbolj ustrezalo širokim gumam. Štirje palci so komaj zadoščali. Ja, v prvem krogu.


Tri krat štiri palce = On-One, Vicious in Moonmen.

V drugem in tretjem je bila trasa tako zorana, da smo vsi tekli. Na koncu smo na 18 km dolgi trasi v maniri ciklokrosa pretekli več kot polovico poti. Temu primerni so bili tudi časi. Prav zaradi več teka kot kolesarjenja so se mnogi po prvem krogu odoočili, da zavijejo v cilj. Ja, tudi to se je dalo. Tekma je imala razpisani dve razdalji – en krog s 6 kilometri ali trije z 18 kilometri in 600 višinci.


S štarta se je pognalo 94 tekmovalcev in tekmovalk.

{loadposition inside}

Lani sam, letos deseterica

Lani sem bil edini Slovenec. Letos se nas je v najvišjem hrvaškem mestu našla deseterica in kar šest nas je poganjalo debele gume. Dani in Činč od Singlespeed Slovenija sta se v klance Japlenskega vrha pognala celo brez prestav. Denis, rookie na fatbike sceni, je v silnem navdušenju nad novim kolesom pretrgal verigo, a vseeno ujel medaljo na kratki progi. Prvi od vseh je v cilj prišel najmlajši tekmovalec, dolgolasi Jure Rus, dvanajstletni tekmovalec MBK SportR.SI. Na štartu je sicer razmišljal o treh krogih, a se je na zahtevni progi pametno odločil za enega. Mlad je še in čaka ga še veliko dirk. Čeprav se je zajček izgubil v snegu, se je na daljši trasi Robert prvi znašel v cilju.


Dve v eni. Na levi najboljši na krajši razdalji. Z Juretom v sredini. Desno pa izgubljeni Zajec, drugouvrščeni Hartman in na tretjem mestu Posavec.

Iz trdega v mehko

Nekateri so se pritoževali nad progo, a naša skupina je bila navdušena. Sonce je zratrakirano gozdno pot res malo zmehčalo, a lep dan je bil vreden poti v Gorski kotar. Simpatična Zvjezdana, Generator Race in domačini iz Delnic so se spet izkazali. Pripravili so vrhunsko prireditev, v Delnice pripeljali veliko kolesarjev in dokazali, da se tudi po snegu lahko kolesari in če je treba še teče. Delince si zaslužijo vaš obisk še pred naslednjo ponovitvijo Snow MTB Race!

Fotografije Uršula Kordiš

Vrstni redi 

www.generator-race.com

Preberi še:
Napovedujemo: Generator Snow MTB Race Delnice
Kako uspešnim rastejo delnice

Freestyle zaposli
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam