3. junija 2018

Kljub sedmemu kvalifikacijskemu času se je včerajšnja dirka v 4krosu za Kevina Berginca končala mnogo prekmalu.

4kros je stalnica tekmovanj v Škotskem višavju. Tudi letos velja za spremljevalni program dirke svetovnega pokala v spustu. Tretja dirka serije 4X Pro Tour se ni končala po željah Kevina Berginca (Unior/Devinci Factory Racing). Po sedmem kvalifikacijskem času se je Kevin nadejal še enega vrhunskega rezultata.

Čeprav se je brez težav uvrstil v drugi krog tekmovanja, je nato po dokaj solidnem startu v tretjem zavoju naredil napako, zdrsnil, se ujel, poravnal kolo in se po izgubljeni drugi poziciji na četrtem mestu odpeljal proti cilju.

Kevin po dirki: “Naredil sem napako, izgovorov nimam. Sedaj imam mesec dni časa, da se pripravim na svetovno prvenstvo. In tudi tam bom napadel in šel na vse ali nič.”

Med dekleti je Čehinja Romana Labounkova brez konkurence. Zmagala je tudi na tretji dirki serije. Na drugo mesto se je uvrstila lanska zmagovalka Ft. Williama Britanka Natasha Bradley, na tretje pa njena rojakinja Megan Wherry.

Člansko zmago je v dežnih razmerah (večino dirke je bilo suho) domov odnesel aktualni svetovni prvak Šved Felix Beckeman. Drugi je bil Francoz Quentin Derbier, tretji pa Nemec Ingo Kaufmann. Kevin je bil na koncu uvrščen okoli 25. mesta.

Posnetek celotne dirke si lahko ogledaš na facebook profilu 4X protour

Foto Klemen Humar

Preberi še:
Berginc in Rotnik sta dirkala na Poljskem
Kevin Berginc v velikem finalu 4X Pro Toura

Sledite nam