Pumpaj Slo Velenje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
18. avgusta 2017

Z bike parkom Vogel po novem soupravlja Zavod Trans Julius, zaslužen za istoimensko večdnevno enduro preizkušnjo.

Pri Žičnicah Vogel Bohinj d.d. so objavili, da so (so)upravljanje Bike parka Vogel zaupali Zavodu Trans Julius – ekipi, ki je izvedla prvo večdnevno enduro preizkušnjo Trans Julius. Primožu Ravniku – Figaru kot najbolj znanemu obrazu Trans Juliusa ter okrepljeni ekipi ostane še jesenski del sezone v tem visokogorskem parku, zato imajo večje načrte za naslednjo sezono.

“Trans Julius Bike Park na Voglu bo v celoti zaživel leta 2018, letos pa smo poskrbeli za obnovo obstoječe 1.200 metrov dolge proge in njeno redno vzdrževanje,” so zapisali v objavi na vogel.si. Ter še: “V prihodnjem letu bomo oživili izposojo koles, prav tako pa so v načrtu še druge aktivnosti, ki bodo povečale tako ponudbo v Bohinju kot tudi na samem Voglu.”

Zaenkrat še edina proga parka poteka pod štirisedežnico Orlove glave, ki je opremljena s kljukami za prevoz koles. Celodnevna vozovnica za neomejeno število voženj z gondolo in žičnico za kolesarja in kolo stane 23 evrov.

Ena zabavna proga, spektakularni razgledi in ugodna poletna klima, to so privlačnosti kolesarjenja na Voglu. Navijamo pa za to, da Figaru in ekipi uspe odpreti tudi progo v dolino, o kateri sanjamo in sprašujemo že od prvih zamisli o parku na tem mestu.

Proga od leta 2012, nov lastnik od 2015

Večinski lastnik družbe Žičnice Vogel je slovensko-avstralski poslovnež Anthony Tomažin, ki je z odkupom delnic pričel že leta 2015 in svoj delež še povečuje, kot so pred dnevi pisali v Delu. Tomažin je obenem tudi največji lastnik v družbi RTC žičnice Kranjska Gora.

Iz zgodbe kolesarskega parka se je po lanski sezoni umaknil Marko Kolman, pobudnik izgradnje proge, ki pa ob drugih obveznostih podvigov svoje male ekipe na Voglu ni uspel nadgraditi v profesionalno delo.

Kolman je park pognal že leta 2012 in ne 2015, kot so zapisali na vogel.si. Članek iz 2012: Vogel odpira vrata bajkerjem!

www.vogel.si

Aja, pa v nedeljo imajo TJ bike park dan 😉

Fotografija Mitja Sodja/FotoBohinj

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam