Freestyle zaposluje 2
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
17. avgusta 2017

Za slovensko reprezentanco mladih je mimo že tretji tekmovalni dan. Sreda je bila tehnično in zaradi vremena tudi blatno obarvana. Teo Pečnik pa je priborbal do odličnega 21. mesta!

Tretji dan evropskega prvenstva mladih je zaključen. Zmaga je pri U15 pripadala Finki Viktoriji Gratzer in Čehu Matyasu Fialau. V kategoriji U17 pa sta se zmage veselila Harriet Harnden in Charlie Aldridgenu (Oba ride for Charlie). Naš najboljši mladinec oziroma mladinka sta bila Teo Pečnik na 21. mestu in Ana Janežič na šestintridesetem. Najboljša Slovenca v kategoriji do 15 let pa Miha Smrdel na 41. in Daša Mlakar na 36. mestu.

Dirkaška in blatna sreda

Sredin tekmovalni dan je potekal kot kombinacija poligona ter dirke v krosu. Način tekmovanja, ki ga Avstrijci izvajajo že mnogo let. Namenjen je urjenju tehničnih sposobnosti mladih in je pri naših severnih sosedih že stalnica.

Tekmovalci so se dopoldne pomerili na tehnični kombinaciji, sestavljeni iz osmih preizkušenj, pri kateri so na vsaki lahko nabrali 3 točke (skupaj 24). Vsaka napaka oziroma odbita točka je pomenila zamik štarta na popoldanskem krosu.

Zaradi močnega naliva se je časovnica nekoliko spremenila. Skrajšana je bila tudi tekma in tekmovalci so vozili nekoliko krajši krog, saj so nekatere tehnične odseke zaradi preveč dežja izpustili.


Tretji dan dirkanja v videu Gregorja Dimica.

U15 in U17

Pri deklicah si je Daša Mlakar privozila 36. mesto, 51. je bila Nuša Moroz. Pri dečki je bil Miha Smrdel 41., Jure Rus 43., Nace Gnezda 60., Luka Janežič pa je končal na 63. mestu.

Pri mlajših mladinkah je Ana Janežič končala kot 36., 47. je bila Tamara Homar, Nika Dečman pa se v sredo ni podala na štart.

Naš najboljši mlajši mladinec je bil Teo Pečnik, ki je pridrvel v cilj na 21. mestu, Jakob Klemenčič je bil 29., Jakob Smolnikar 86., mesto za njim je končal Matic Kranjec Žagar. Blaž Žle je bil 106, Jaka Starman pa je tekmovanje končal na 111. mestu.

Danes je na sporedu tako imenovani veliki kros. V preteklosti so imeli tekmovalci na zadnjem spustu kar nekaj težav s počenimi plašči, tako da bo poleg fizičnega in tehničnega znanja svojo vlogo odigrala tudi sreča.

Kaj so povedali po dirki?

Teo Pečnik: “Na poligonu sem dosegel 21 od 24 točk, s čimer sem zadovoljen. Na krosu sem imel prvi krog nekoliko slabše noge, a je šlo proti koncu vedno boljše, tako da sem pridobival pozicije. S svojim 21 mestom sem zadovoljen, si pa želim v naslednjih dneh poseči še višje.”

Jakob Klemenčič: “Poligon in tekmo nam je danes otežil dež, a sem se vseeno zbral in dobro odvozil obe preizkušnji. Na krosu sem iz 60. pozicije prišel do 29. mesta. Upam da se bom dobro počutil tudi še jutri in v petek.”

Na spletni strani Kolesarske zveze Slovenije si lahko prebereš poročila vodje odprave Matjaža Budina.

Spletna stran prvenstva

Na uvodni fotografiji Teo Pečnik iz videa Polone Pečnik

Preberi še:
Evropsko prvenstvo mladih – drugi dan
Evropsko prvenstvo mladih – prvi dan
Začenja se evropsko prvenstvo mladih v krosu

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam