22. junija 2013

V Švici v krosu mladincev po slabšem štartu Grega Krajnc vse hitreje, Peter Zupančič 34. V nedeljo še elita in mlajši člani.

Na evropskem prvenstvu v krosu v Bernu so se danes v olimpijskem formatu pomerili mladinci, mladinke in mlajše članice.

V 26,6 km dolgi dirki mladincev sta imela oba Slovenca Grega Krajnc in Peter Zupančič dobre štartne položaje, a sta slabše začela. Krajnc je nato skozi vso dirko napredoval, v zadnjem, petem krogu je dosegel celo svoj najboljši čas in se do cilja prebil na 18. mesto. V cilju je bil dobrih 5 minut za zmagovalcem, Nemcem Lukasom Baumom. Tri minute in 20 sekund pozneje je v cilj prikolesaril še  Zupančič na 34. mestu.

“Pero je glede na svoje letošnje uvrstitve v svetovnem pokalu dosegel dober rezultat, Grega pa malo slabšega, kot smo računali. Prešnji teden v Val di Sole je bil 11. Evropejec, a tu je še nekaj mladincev, ki sicer ne nastopajo v svetovnem pokalu,” je povedal vodja reprezentance Mohor Vrhovnik, tudi klubski šef obeh v kamniškem Calcit bike teamu.

Krajnc pa: “Štartal sem slabše, tudi proga mi od štarta ni bila najbolj po godu. Potem se mi je odprlo. Pričakoval sem malo višjo uvrstitev, a okoli mene so sami dobri tekmovalci, tako da sem zadovoljen.”

Med mlajšimi članicami je prvakinja postala Ukrajina Jana Belomojna, med mladinkami pa Danka Malene Degn. V tej kategorijah ni bilo slovenskih predstavnic.

V nedeljo se zadnji dan prvenstva začne ob 8.30 s krosom mlajših članov z Rokom Korošcem in Urbanom Ferenčakom na štartu, ob 11. uri sledi dirka članic elite s Tanjo Žakelj in ob 14. še člani elite brez Slovencev. Na strani prvenstva najdeš tudi prenos v živo.

Vrstni red XCO mladinci
1. Lukas Baum (Nem) 1;12:45
2. Gioele Bertolini (Ita) +1:21
3. Niels Rasmussen (Dan) +1:33

18. Gregor Krajnc (Slo) +5:19
34. Peter Zupančič (Slo) +8:39
62 uvrščenih

www.mtb2013.ch

Na uvodni fotografiji najhitrejši mladinci na “noršor” odseku, foto Martin Platter

Sledite nam