18. oktobra 2017

V soboto 28. oktobra izpred viškega Interšpara. Nekoliko drugače kot v preteklih izvedbah, a še vedno v 100 in 170-kilometrski izpeljanki.
 
Dust Lust, največji makadamkarski dogodek v državi, se bo v letošnjem letu zaradi nedavnega prenehanja delovanja kolesarskega butika Pici Bici in logističnih težav, ki jih izguba prostorov organizacije prinaša, odvijal nekoliko drugače kot v preteklih letih.

Organizatorji so po tehtnem premisleku prišli do odločitve, da preskočijo tekmovalno naravnanost dogodka in povabijo vse zainteresirane na kolesarjenje s skupnim začetnim mestom in traso v takšnem ritmu, kot vsakemu posamezniku ustreza. Brez prijav, brez posebne organizacije in brez točkovanja.
 
Štart bo v soboto 28. oktobra na začetni točki trase Dust Lust Southwest pred nakupovalnim centrom Interspar Vič v Ljubljani. Od tam pa ob 8. uri začetek kolesarjenja po 170 ter 100 km dolgi trasi. Kolesarilo se bo lahko v skupinah ali posamično, bodite pripravljeni na spremenljive vremenske razmere in na možnost, da vseh 170 oziroma 100 km prekolesarite sami. Dust Lust je v osnovi nepodprto, neodvisno kolesarsko tekmovanje po stranskih poteh in makadamih Slovenije. In kljub temu, da letošnji dogodek ni dirka, veljajo vsa pravila iz preteklih let.

V tednu dni pred dogodkom bosta na spletu objavljeni obe dokončni trasi, za orientacijo po trasi veljajo enaka načela kot za vse ostalo. Vsak udeleženec poskrbi zase. GPS sledi si prenesite v navigacijske naprave in preverite njihovo delovanje pred dnevom dogodka. 

Video z lanske prireditve

Pravila preteklih let

Dogodek na facebooku

Preberi še:
Na prvem Dust Lust bliskovita trojica in še 38 preživelih
Na jugozahodnem Dust Lustu na 170 km najhitreje Noč

Sledite nam