20. junija 2016

Zadnji dan festivala Crankworx v Les Getsu je bil v znamenju spusta.

Zadnji dan Crankworxa je bil v znamenju spustašev, oziroma bolje rečeno drsalcev, saj je bila ob tako obilnem deževju, ki je zaznamoval tokratni festival, proga prava blatna drsalnica.

Rodeo na kolesu

Če je bila proga blatna in tehnično zahtevna že na treningu in kvalifikacijah, je na dan dirke dodatno deževje progo spremenilo v mešanico lepljivega blata in spolzkih korenin. Ko je po finalu juniorjev nekoliko prenehalo deževati in se je megla počasi razkadila, je proga postala čista drsalnica.

Najdrznejši

Največ spretnosti je na rodeu pokazal Francoz Remi Thirion, ki je za dobri dve sekundi Britanca ugnal Brendana Fairclougha, na tretje mesto se je zavihtel Avstralec Jack Moir. Med prvo dvajseterico se je razvrstilo kar nekaj tekmovalcev, ki visoko kotirajo tudi v svetovnem pokalu.

In Uniorjova Škota? Močno sta poslabšala kvalifikacijske čase. Reece Wilson je končal na 55. mestu, Ruaridh Cunningham pa je bil 74.

Pri damah se je z blatom najbolje spopadla Francozinja Morgane Charre, ki je drugo uvrščeno Švicarko Emilie Siegenthaler ugnala za dobrih 25 sekund, le ta pa je za seboj za manj kot pol sekunde pustila Avstralko Tracey Hannah.

Najhitrejši mladec na progi je bil Specijev Kanadčan Finnley Iles.

Vse fotografije Klemen Humar

Vrstni redi

www.crankworx.com

Preberi še:
Crankworx: Pumpanje, triki in … nepredvidljivo vreme
Crankworx: Hitrost in stil
Whipi odprli evropski Crankworx

Sledite nam