rob warner, eliot jackson
17. februarja 2023

V seriji Crankworks se obeta kar nekaj novosti, tudi višje denarne nagrade za najboljše spustaše in lov na nagrado, imenovano 1199.

Da Rob Warner ne bo komentator prenosov svetovnega pokala v spustu, že vemo. Tudi to je znano, da je ostal zvest Red Bullu in tako bo tudi v bodoče, saj bo Warner komentator spustaških dirk serije Crankworx v živo na Red Bull TV.

Rob Warner, Crankworx, DH in …

Legendarni glas bomo poslušali na štirih letošnjih dirkah spusta, v seriji Crankworx World Tour. Warnerju bo na komentatorskem mestu družbo delal Eliot Jackson, tudi stari znanec s TV hiše Red Bull in spustaških tekmovanj. Ogled dirk v spustu bo še bolj zanimiv, saj organizatorji obljubljajo še več kamer vzdolž prog za spust in s tem še več akcije!

1199 Award

Nagrada 1199 bo namenjena tistemu tekmovalcu in tekmovalki, ki bosta v spustaški sezoni presegla 1199 točk. In zakaj je mejnik prav 1199? Steve Smith je v svoji zmagoviti sezoni svetovnega pokala v spustu leta 2013 dosegel toliko točk. Nagrada za tistega, ki bo presegel 1199 točk, bo znašala 10.000 kanadskih dolarjev, tako za moškega kot za žensko predstavnico. Če v sezoni nihče ne bo presegel tega števila točk, se bo glavna nagrada prenesla v naslednjo sezono, in to tako, da se bo znesek 10.000 “kanadčanov” podvojil!

Denarni sklad celotne serije Crankworx DH bo znašal 130.000 kanadskih dolarjev. Sistem točkovanja in nagrajevanja najdeš tukaj.

Crankworx World Tour 2023

  • 16.-23. marec – Rotorua (Nova Zelandija)
  • 17.-21. maj – Cairns (Avstralija)
  • 21.-25. junij – Innsbruck (Avstrija)
  • 21.-30. julij – Whistler (Kanada)

Več na crankworx.com.

Na naslovni fotografiji Warner in Jackson, foto Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Preberi še

Prihaja UCI Mountain Bike World Series

Sledite nam