BMX tahitre, pumptrack
11. marca 2022

Kvalifikacije v tekmovanju na tlačilnih poligonih že v polnem zamahu, Kimmann preizkusi progo v Rock Hillu in zimski del BMX sezone v ZDA.

Red Bull Pumptrack, Argentina

Prva kvalifikacijska dirka je za nami. Potekala je 6. marca v Barilocheju. Skromnejša udeležba kot običajno, zmagi pa v roke Čilencu Sebastianu Mendezu in Argentinki Rocio Fernandez. Novica na fatbmx.com.

Datumi kvalifikacijskih tekmovanj Red Bull World Championships

Skupaj bo kvalifikacijskih preizkušenj skoraj 20, za Slovence pa bodo najbližje naslednje:

  • Ponte Buggianese (Italija), 14. in 15. maja
  • Berlin (Nemčija), 5. in 6. avgusta
  • La Neuveville (Švica), 20. in 21. avgusta
  • Tošovice (Češka), 17. septembra

Finale Red Bull Pump Track Championships bo 21. in 22. novembra gostila čilenska prestolnica Santiago de Chile. Na redbull.com.

Rock Hill

Niek Kimmann se je v zadnjem času zadrževal v Združenih državah, saj je pred kratkim podpisal pogodbo z legendarno znamko Troy Lee Designs. Vmes je skočil še do Rock Hilla in preizkusil popolnoma novo progo.

Lone Star z zvenečimi imeni

Zimski del tekmovalne sezone v ZDA je v polnem zamahu. V Houstonu v zvezni državi Teksas sta potekali dirki pokala Lone Star. V sobotni preizkušnji sta zmagi slavila Francoz Sylvain Andre in Avstralka Lauren Reynolds, ki živi v ZDA. V nedeljo pa sta na najvišjo stopničko stopila Nizozemca Niek Kimmann in Laura Smulders. Klik.

Naslovna fotografija Thomas Jeremías / Red Bull Content Pool

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam