BMX tahitre
29. marca 2024

Ta vikend nadaljevanje evropskega pokala BMX, čez teden dni tudi italijanskega, intervju z Radaellijem, kampi BSX Racing Teama in novosti v Mühlnu.

Evropski pokal BMX Zolder

Drugo dejanje oziroma tretja in četrta dirka evropskega pokala bosta ta konec tedna v Zoldru v Belgiji, na prizorišču, ki je gostilo svetovna in evropska prvenstva in je stalnica evropskega pokala. Zolder pregovorno privabi največ tekmovalk in tekmovalcev kategorij challenge in championship. Letos je na velikonočni vikend prijavljenih kar 1652. Vse informacije najdeš na uec.ch, starno listo prijavljenih pa na tem mestu.

V Zolder 9 Slovencev

Slovenski predstavniki, ki potujejo v Belgijo, prihajajo iz ekip Bikehanic – Lumar, Rajd Ljubljana, KK Črn trn in TBP Lenart. V kategoriji 17 do 24 let bomo imeli tri predstavnike (Gaj Gorza, Nejc Heric, Tim Rovtar). V kategorijah 15 in 16 let bosta nastopila Mak Breznik Falk pri fantih in Mila Lampič pri dekletih. V kategoriji 14 let bo vozil Jošt Ložar, v kategoriji 12-letnih deklic Neja Heric, v mladinski kategoriji (junior) pa Katja Stupar pri dekletih in Val Trinle Lampič pri fantih.

Italijanski pokal San Giovanni Lupatoto

S tretjo in četrto dirko pokala bodo nadaljevali tudi naši zahodni sosedje, dirki bosta na sporedu 6. in 7. aprila. Kraj dogajanja je San Giovanni Lupatoto, mestece tik pred Verono. Vse informacijie o dirki najdeš na libertaslupatotina.it.

Alfa in omega kluba BMX Garlate

Tokrat še en zanimiv italijanski gost Andrea Radaelli. Oče nekdanjega mladinskega svetovnega prvaka Marca Radaellija in glavni trener kluba Garlate.

Kampi BSX Racing Team

Mariborski klub BSX Racing Team v soboto, 30. marca na ljubljanski progi prireja drugega izmed letošnjih BMX kampov. Dnevni in vikend kampi pod vodstvom trenerja Tilna Franka bodo na sporedu še 7. aprila (Baierdorf), 5. maja (Maribor), 25. in 26. maja (Maribor). Več informacij in prijave na tilen.frank@gmail.com.

Dr. Auer BMX Track Mühlen

Tudi Avstrijci ne počivajo. V Mühlnu so se lotili prenove zadnje linije, ki naj bi bila oblikovana po francoskem modelu, se pravi hitra in ritmična. Na facebooku.

Naslovna fotografija Simon Stojko Falk @simon.s.falk

Preberi še

BMX tahitre

Sledite nam