2. maja 2011

Teden dni po padcu v Južni Afriki je Blaža Klemenčič zasedla tretje mesto na mednarodni dirki v krosu v Ötztalu.

Strahovi, da si je Blaža Klemenčič prejšnji teden pri padcu na uvodni dirki svetovnega pokala v Južni Afriki resneje poškodovala komolec, so bili očitno odveč. Včeraj je namreč že uspešno nastopila na krosu prve kategorije UCI v Heimingu v Ötztalu na avstrijskem Tirolskem.

Razplet dirke sta sicer krojili Blažina kolegica iz ekipe, Francozinja Sabrina Enaux, ter domačinka Elisabeth Osl, do prejšnjega tedna številka ena svetovne lestvice. Zmaga je šla Francozinji, Blaža pa je ekipi prinesla še tretje mesto z zaostankom nekaj več kot sedem minut, s kakršnim bi bila na normalen tekmovalni vikend gotovo nezadovoljna, tokrat pa glede na razplet prejšnjega tedna ni bilo tako.

“Pomembno je bilo, da sem nastopila tukaj, saj si med svetovnimi pokali ne želim upočasniti tempa, čeprav še čutim nekaj bolečin,” je povedala Blaža.

Veselje za Felt Ötztal X-Bionic in vodjo ekipe Roberta Pintariča je na “domači” dirki ekipe (tamkajšnji turizem je med pokrovitelji ekipe) dopolnil čisto pravi domačin Karl “Charly” Markt z zmago pri članih.

Vrstni red članice
1. Sabrina Enaux (Fra, Felt Ötztal X-Bionic) 1;21:46
2. Elisabeth Osl (Avt, Central Haibike) +1:16
3. Blaža Klemenčič (Slo, Felt Ötztal X-Bionic) +7:24
4. Jana Belomojna (Ukr) +8:53
5. Maria Osl (Avt) +9:45

Na fotografiji Blažo tokrat nadomešča njen soborec Charly Markt, foto Armin Küstenbrück

Sledite nam