3. marca 2015

Poškodba kolena je Blaži Klemenčič preprečila nastop na etapni dirki. Pred dirko na Cipru je bilo sanj o Južni Afriki konec. 

Po zimskem treningu, ki je minil brez težav in v visokem ritmu, so se po etapni dirki na otoku Lanzarote pri Blaži Klemenčič pričele pojavljati bolečine v kolenu. Sprva nič resnega, bolj neugodje, a po treningu na Cipru je bilo vedno slabše. Naporni treningi pred dirko so vnetje spravili na površje. Bolečine so bile prehude, da bi Blaža lahko močneje pritisnila na pedala, kaj šele, da bi dirkala. Tudi pomoč fizioterapevtov iz različnih ekip ni pomagala.

Sprememb pri opremi je bilo pred letošnjo sezono kar nekaj. Od polnovzmetenega kolesa s centimeter širšo gonilko do čevljev z novim vložkom. Ni rečeno, da je prav to dvoje vplivalo na koleno, a pri vrhunskih športnikih je meja med vrhunsko formo in poškodbo takega tipa zelo majhna.

Vnetje mišice na rastišču je Blažo prisililo v odpoved udeležbe na Absa Cape Epic. Ta odločitev je bila še posebej težka zaradi partnerke Sally Bigham. Odlašanje z odločitvijo bi prineslo samo več težav, tako pa ima Sally vsaj deset dni časa, da si poišče novo partnerko.

Škoda je, da se je lepa zgodba končala še pred začetkom. Sezona pa je še dolga in do maja, ko se začnejo tekme svetovnega pokala, bo še dovolj časa za rehabilitacijo in ponoven trening.

Čim hitrejše okrevanje!

Na uvodni fotografiji Blaža na dirki na otoku Lanzarote, slika iz njenega arhiva.

Sledite nam