2. marca 2015

V okviru festivala Adria bike show v Izoli na skoraj 6000 kvadratih odprli park z velikim in malim pumptrackom, progo za učenje mtn spretnosti, prostora pa je še.

Minuli konec tedna se je v Izoli odvijal Adria Bike Show ali ABS, ki je združeval mednarodno cestno dirko, trial show v centru, zraven pa kolesarski sejem. Najprivlačnejši del vsega za nas mtb navdušence pa je bil zagotovo sobotna otvoritev prvega uradnega izolskega pumptracka, ki je zrastel z pomočjo izolske občine in peščice navdušencev, ki bi radi ta lep šport prenesli na najmlajše generacije, da se bo šport razvijal tudi na Obali.

Marsikomu bo izraz “bikepark” iz naslova deloval malo zgrešen, predvsem tistim ki o temu vejo več kot navaden laik. Treba pa je priznati, da je to najbolj prepoznavno ime, saj bo vsak, ki bi želel informacije o lokaciji, v strica googla napisal prav to besedo.

Lokacija nasproti pokojne Mehanotehnike meri slabih 6000 kvadratnih metrov in doslej so zapolnjene šele tri četrtine skupne površine, kar pomeni, da prostora za širjenje ne manjka!

Za začetek je uspešno dokončan otroški “mini pumptrack” za najmlajše ter “skill track” za vse starosti, ki je narejen tako, da se varno zapelješ preko vseh ovir, ki so večinoma narejene iz lesa.

Bistvo vsega pa je seveda tisti pravi “pump track”, ki se razprostira na kakih 2500 kvadratnih metrih. S štartne rampe se lahko zapelješ v pet različnih linij, ki se še dodatno razcepijo. S kombiniranjem vseh je poligon zelo razvejan in tako kot ostali poligoni primeren za vse starosti.

{loadposition inside}
Klub gorskih kolesarjev Obala s svojimi člani kljub ogromno ogromno vloženem delu zaradi slabih vremenskih razmer ni uspel dokončati parka tako, kot so si ga zamislili, zato je bila ta otvoritev tista “formalna” plat zgodbe, ki se je zlila skupaj s festivalom. Prava otvoritev tako šele pride, z njo pa tudi pomlad, daljši dnevi, toplejše vreme in … seveda tudi kakšen dogodek, ki vsem pustil lepe vtise in nam dal novega zaleta, prav tako kot otvoritev.

Za konec bi par vrstic namenil zahvalam, ki si jih zaslužijo občina Izola in komunala Izola, ki sta financirala projekt, pizzeria Primavera Koper, ki je na dan otvoritve napolnila želodce lačnih otrok, pa vsi, ki so glasovali za nas na natečaju za naj društvo preko Radia Capris, da bodo otroci imeli na razpolago kolesa. Največja zahvala pa seveda gre marljivi ekipi, ki je pomagala fizično, pa tudi finančno z lastnih žepov!

Bikepark Izola bo odprt vsak dan, ko le ne bo premokro. Uporaba je brezplačna.

Video:
Adria bike show: Video pump & trial

www.facebook.com/KGKObala
www.adriabikeshow.si

Uvodna fotografija in galerija foto AD
Še več fotografij v Lovrotovi FB galeriji

Sledite nam