19. junija 2015

Po treh etapah na avstrijskem Koroškem na vrhu razen prve zmage Sauserja nič bistveno novega, pa tudi med četverico Slovencev ne.

Milan Urbančič poroča po tretji in predzadnji etapi preizkušnje Bike Four Peaks na avstrijskem Koroškem – od Šmohorja do Mokrin, 59 km in 2.421 v.m.:

Oblačno jutro nas je z nekaj dežnimi kapljicami opozarjalo, da se splača nekoliko topleje obleči. Štart v Šmohorju s ponovno zaprto vožnjo do Dropol (Tröpolach) mi je zopet vzbujal veliko skrbi. K sreči sem danes z nekoliko bolj trezno in zbrano glavo izgubil manj pozicij kot včeraj. Prvi vzpon je s svojimi 1300 v.m. že naredil dokončno selekcijo. Vreme je k sreči držalo in imeli smo prekrasne razglede na Karnijske alpe.

Enduro challenge nam je ponudil sprejemljiv spust z asfaltnim vložkom in nekaj pedaliranja. Do konca etape smo morali premagati še 1000 v.m. ter makadamski spust, ki ga tu oglašujejo kot Lift&Bike Giro. Sam ga sicer ne bi označil kot presežek za adrenalinske navdušence, ampak količina in vrsta užitka pri spuščanju s kolesom je seveda povsem individualna stvar.

Zadnjih nekaj višincev navzdol smo odvozili na smučišču na t.i. Nassfeld harakiriju, ki pa razen imena ni ponudil kakšnega posebnega zadovoljstva. Morda za tiste, ki so za etapo potrebovali več kot tri in pol ure, kajti ploha jim je najbrž popestrila spuščanje.

Vrstni redi se ne spreminjajo skoraj nič. Omenim le, da je v sprintu tokrat končno zmagal Christoph Sauser pred Jurijem Ragnolijem in Uwejem Hochenwarterjem. Skupno nobenih sprememb. Prav tako je pri damah z novo zmago Sanne Van Passen le še potrdila svoj primat na dirki.

Tudi mi v istem vrstnem redu kot vse dni skozi cilj. Primož Lindič odličen 31., Matej Kainz 44. v najmočnejši kategoriji, jaz spet na repu deseterice med masterji, Natalija Anderluh tokrat ‘le’ sedma med damami, a ostaja skupno šesta.

Človek se včasih vpraša, zakaj se toliko dni trudimo, ko pa je skoraj vsak dan ista zgodba. Pa saj ne gre le za rezultat, kajne?

Jutri sledi še zadnje poročilo, ko nas čaka zadnja etapa z 71 km ter nekaj prek 2 km vzpenjanja od Dropol do Belega jezera, kjer upam, da naletimo tudi na domače navijače.

Prvi dve etapi
Prvi dan na Bike Four Peaks
Bike Four Peaks: Za konec druge etape šprint v Šmohorju

bike-fourpeaks.de

Na uvodni fotografiji prizor s smučišča Mokrine, foto Henning Angerer

Sledite nam