Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
1. junija 2013

Druga etapa dirke v Schladmingu je bil vzpon v zimo z 20 cm snega. Vesel v svoji kategoriji pred olimpijskim prvakom.

V drugi etapi štiridnevne dirke Alpentour Trophy s središčem v Schladmingu so kolesarji opravili 15 km dolgo posamično vožnjo na čas – vzpon na Schafberg Alp, zgornjo postajo gondole na Planai.

Snežilo je nekje od srdnje postaje, na vrhu je kolesarje pričakalo kakšnih 20 cm snega. Zjutraj so prireditelji s trase sneg delno odstranili, pred kolesarji so jo še zvozili z motornimi kolesi in štirikolesniki. A kolesarjenje na 1900 m nad morjem kljub temu še vedno ni bilo preprosto.

V teh razmerah se je odlikoval Peter Vesel in v svoji kategoriji master elite za 55 sekund prehitel Barta Brentjensa, prvega olimpijskega prvaka v krosu in v četrtek zmagovalca prve etape.

Lenart Noč (oba Uni team ZipVit) je bil med člani sicer za 3 minute hitrejši od Petra, zasedel je 36. mesto. Drugi Slovenec med člani Grega Cehner (v četrtkovih rezultatih smo ga spregledali), je odstopil.

V skupni razvrstitvi Peter za Bartom vendarle zaostaja 26 minut. Lenart je med člani 24., v lila majici vodilnega ostaja Čeh Kristian Hynek, ki je bil najhitrejši tudi na Planai.

Vrstni red druge etape (PDF)
Razvrstitev po dveh etapah (PDF)

www.alpen-tour.at

Na uvodni fotografiji Peter Vesel na zadnji majski dan, foto Regina Stanger

Casio GShock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders
Sledite nam