4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
13. julija 2018

V nedeljo se začne etapna dirka Transalp, ki bo kolesarje v sedmih dneh popeljala iz avstrijskega Imsta do Arca ob jezeru Garda v Italiji. Na dirki tudi trije Slovenci.

V nedeljo se začne etapna dirka Transalp, ki bo kolesarje v sedmih dneh popeljala iz avstrijskega Imsta do Arca ob jezeru Garda v Italiji. Na dirki tudi trije Slovenci.

Transalp, etapna dirka, ki jo že 21 let prireja znana nemška revija Bike, je poleg Cape Epica najbolj znana in ugledna dirka za pare na svetu.

Dirka, ki je enkratna v svojem formatu in organizaciji, vodi tekmovalce v sedmih etapah preko Alp.

Letošnja izvedba te dirke bo od 15. do 21. julija popeljala najboljše svetovne maratonce preko 500 kilometrov in 18.000 metrov višinske razlike iz avstrijskega Imsta do Arca ob jezeru Garda v Italiji

Favoriti

Pari ekipe Centurion Vaude so dali svoj pečat BIKE Transalpu s še nedoseženim rekordom pet zmag zapored – vključno z lanskim dvojnim zmagoslavjem. Leta 2018 se bosta v Imstu ponovno postavili na start dve ekipi, ki želita podaljšati to neverjetno serijo. Znana so tri imena v sestavi ekipe. Avstrijec Daniel Geismayr, Nemca Markus Kaufmann in Jochen Kaess, četrti pa je še neznanka. Toda direktor ekipe zagotavlja, da bodo tekmovali z najmočnejšimi ekipami.

Krog kandidatov za vidna mesta je razširjen z drugo močno ekipo. Francesco Guerra Carettero (Španija) in Luis Leao Pinto (Portugalska) sta se pridružila skupini, ki naskakuje vrh na najstarejši svetovni tekmi za gorske kolesarje. Dvojica z Iberskega polotoka se loteva prečkanja glavnega grebena Alp z veliko samozavestjo, saj sta le za las zgrešila mesto na podiju letošnjega Cape Epica kjer sta se uvrstila na četrto mesto.

Leto za letom je Team Bulls v krogu kandidatov za naslov. Tudi letos je ekipa iz Kölna sposobna za zmago, vendar pa so pari za 2018 presenečenje. Karl Platt (Nemčija) ne bo tekmoval na legendarni dirki. To je prvič po letu 2001, da “gospod Transalp” manjka na tekmi. Večkratni švicarski prvak Urs Huber se bo v ekipi pridružil Simonu Stiebjahnu (Nemčija), medtem ko bosta Martin Frey (Nemčija) in Simon Schneller (Nemčija) tvorila drugi par.

{loadposition inside}

Slovenci

Na dirki bo Peter Vesel letos branil prvo mesto v kategoriji grand master z zdaj že dolgoletnim partnerjem Nemcem Thorstenom Dammom v ekipi Scott Fahrradladen Gudensberg. Lanskoletna zmagovalca se zavedata, da bo branjenje težje, kot je bila lanska osvojitev naslova. Oba sta zelo dobro pripravljena in že nestrpno pričakujeta start v Imstu.


Takole sta bila lani v zelenih majicah vodilnih videti Peter in Thorsten

Na dirki bo nastopila tudi dvojica Boštjan Hribovšek in Peter Rode v Team Race Ambrož, ki jima bo to prvi skupni nastop v parih nasploh. Nastopila bosta v najmočnejši kategoriji moških. Njuna želja je, da se predstavita po svojih najboljših močeh in dosežeta spodoben rezultat nekje v okvirih prejšnjih slovenskih nastopov.


Več o dirki bike-transalp.de

Fotografije BIKE Transalp – Markus Gerber & Miha Matavž

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam