Freestyle zaposluje
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
5. septembra 2018

Po letu dni premora in pomladitvi organizacijskega odbora je maraton s štartom iz Bukovja spet živ in bo ostal.

Maraton po poteh Erazma Predjamskega – za Erazmovo rokavico je letos doživel svojo enajsto izvedbo. Po letu dni premora in pomladitvi organizacijskega odbora je maraton spet živ in bo ostal.

Tudi trasa je spet klasična, takšna kot je bila pred žledolomom, ki je dodobra premešal poti na Pudguri. A Pudgurci so poti dokončno očistili in naredili nekaj novih enoslednic in veliki maraton je spet zahteven in selektiven, kot malo kateri. Na 50 kilometrih se nabere kar 1500 višincev, kar da dobro sliko o naklonih vzponov na progi. Plinovod, Rokenrol in Lovska koča pa so spet integralni deli.

Obilno deževje pred dirko je napravilo nekaj skrbi organizatorjem in tudi udeležba je bila zaradi leta dni premora in slabe vremenske napovedi bolj šibka. A luže in blato niso zaustavili 34 tekmovalcev, med katerimi je bilo kar nekaj otrok, ki jih mokra proga ni preveč motila.


Noč in Belak sta večji del najdaljše trase prekolesarila sama

Na 50-kilometrski razdalji je bil najhitrejši Jure Belak iz Celja, ki je v cilj prišel skupaj z Lenartom Nočem z Jesenic v dveh urah in 22 minutah, tretji pa je bil mladi Luka Skuk iz Cerknice.


Zmagovalka Ana Katern v ciljnem spustu

Na krajši 30-kilometrski preizkušnji s 700 metri višinske razlike je bil najhitrejši Borut Sever iz Kopra, drugi je bil Denis Dodič iz Podgrada in tretji Boštjan Smrdelj iz Postojne. Pri ženskah je bila na isti razdalji najhitrejša Ana Katern iz Strmce.

Na najkrajši 7-kilometrski razdalji je bil najhitrejši Matevž Šantelj, pri deklicah pa Katjuša Stefanovski, oba domačina iz Belskega.


Najmlajši se niso pustili zmotit dežju

Posebno počastitev sta doživela zmagovalec na dolgi trasi in zmagovalka med ženskami na srednji, ki sta postala viteza Erazma Predjamskega. Kot pokal sta prejela viteški rokavici, ki jih je izdelal lokalni umetnik Danilo Bole.

Enajsta izvedba maratona za Erazmovo rokavico je potrdila pripravljenost organizatorjev za ohranjanje prireditve tudi v težkih razmerah. Načrti za naslednje leto se že kujejo. Čestitke krajevni skupnosti Bukovje in Društvu Kašča za izvedbo prireditve v težkih razmerah in s skromno udeležbo, ki pa je pokazala, da je tu in da bo ostala in da je njeno mesto v koledarju prav vsakega rekreativca ali tekmovalca.


Nova viteza z gostitelji

Prva sobota v septembru tudi v 2019!

Vrstni redi

Fotografije Milan Simčič, na uvodni posvetitev novega viteza Jureta

Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam