Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
10. aprila 2019

Boštjana Breliha poznate vsi, ki spremljate gorsko kolesarstvo od samega začetka. Idrijska šola in neizmerna volja do športa. Dobri rezultati v pionirskih mtb letih, rivalstvo z Marijanom Jaukom in še kaj. Sedaj že drugič na dirki po kvarnerskih otokih.

Eden izmed najboljših domačih gorskih kolesarjev iz začetka devetdestih let. Prava idrijska šola, bi lahko zapisali. Rival Marijana Jauka in še kaj bi se našlo. Ko je prenehal z aktivnim tekmovanjem na širokih plaščih, je tekel na smučeh, široke plašče pa zamenjal za tanke in nastopal na vzponih ter maratonih.

Nato ga je zagrabila stara ljubezen in zopet se je pojavil na dirkah v gorskokolesarskem krosu. Na “stara” leta se je odločil, da se poizkusi še na etapni dirki Mitas 4 Islands. Lani je nastopil v paru z Iztokom Kuretom – Izom. Tekmovala sta v kategoriji grand masters in zaostala le za zmagovalnim parom – Peter Vesel in Thorsten Damm. Letos je Boštjan našel novega partnerja, ki je kar nekaj mlajši od njega, se zato preselil v starostno kategorijo nižje, med masterje, in odlično nastopil že na prologu.

Z Robertom Blaznikom sta prolog končala le za španskim dvojcem iz ekipe Orbea Factory – Tomijem Misserjem in Danielom Ruanom. In to le za 43 sekund. In če povzamemo zgodovino mnogo mlajšega španskega rivala in Boštjana, najdemo kar nekaj skupnih točk – oba sta skrajda orala ledino gorskega kolesarstva, Misser sicer v spustu, Boštjan v krosu, a videti je, da se vsi bivši tekmovalci znova aktivirajo po štiridesetem letu starosti.

Kaj pravi Brelih?

“Navdušen sem, da so na dirki Mitas 4 Islands uvedli prolog. To je lep uvod in hkrati aktivacija za pravo dirko. Imam super partnerja Roberta, ki me je prestavil v mlajšo kategorijo. To me sploh ne moti, saj se odlično ujemava in dopolnjujeva.

Zadnje mesece sem posvetil intenzivnim pripravam na dirko. Običajno pozimi veliko tečem na smučeh, letošnja mila zima pa mi je tudi v klancih nad Idrijo omogočala veliko kolesarjenja.

Prolog je bil zanimiv, saj je na kratki razdalji pokazal vso raznolikost dirke. Hkrati je tudi nakazal, kdo so najini konkurenti in kako so pripravljeni na tekmo. Uživam v tekmovanju in vožnji z enakovrednim partnerjem. Seveda so najin cilj tudi stopničke po zadnji etapi na Lošinju.”

Foto Matej Hartman

Preberi še
Mitas 4 Islands: Izenačena borba na prologu

Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Ride Loose Riders
Sledite nam